* ?statistikler

• stats Toplam Üye: 1
  • stats Toplam İleti: 657
  • stats Toplam Konu: 288
  • stats Toplam Kategori: 11
  • stats Toplam Bölüm: 58
  • stats En Çok Çevrimiçi: 2029

* Son ?letiler/Konular

Ynt: Ev ??lerinde Basit Öneriler Gönderen: uzumbaba
[12 Mayıs 2020, 17:01:31]

Ynt: Pratik Bilgiler Gönderen: uzumbaba
[19 Mart 2019, 00:44:57]

Ynt: Pratik Bilgiler Gönderen: uzumbaba
[27 Temmuz 2014, 02:07:46]

Pratik Bilgiler Gönderen: uzumbaba
[27 Temmuz 2014, 01:55:14]

Ynt: Ev ??lerinde Basit Öneriler Gönderen: uzumbaba
[29 Mayıs 2014, 23:48:15]

* Yönetim

uzumbaba admin uzumbaba
Yönetici

* En Popüler Bölümler

* ?nternette ara

internette Arama

Gönderen Konu: Krizdeki göcmenler  (Okunma sayısı 8408 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yusuf eryigit

• Ziyaretçi
Krizdeki göcmenler
« : 02 Ekim 2009, 12:22:46 »

Eski yönetimi aklad?lar ancak yeni yönetime aday bulamad?lar

?sveç’e 40 y?l önce göç eden Türkler taraf?ndan kurulan ve ?sveç’in en eski ve en fazla üyeye sahip Rinkeby Türk Kültür Derne?i ekonomik krizle bo?u?uyor. Yakla??k 350 bin kron kira borcunu ödeyebilmek için üyeleriyle birlikte ola?anüstü kongreye giden dernek üyeleri acilen 350 bin kronun bulunmas? için acil üye yard?m fonu olu?turmas?n? kararla?t?rd?. Krizde olan Rinkeby kongresinde ba?kanl??a ve yönetim kuruluna aday ç?kmad?…

Türklerin ilk örgütlerinden

?SVEÇ Türk ??çi Derneklerine(?T?DF) üye olan ve 3 bin üyesi oldu?u için ?sveç’in en büyük derne?i konumundaki Rinkeby Türk Kültür Derne?i ekonomik krizle bo?u?uyor. Son 2 y?ld?r yeterli faaliyetler yapmad??? için devlet yard?mlar? kesildi?i için kiras?n? ödemekte zorlanan Rinkeby Türk Kültür Derne?i, üyelerinin yard?m?yla bu krizden kurtulman?n hesaplar?n? yap?yor. Biriken yakla??k 350 bin kira borcunu e?er Rinkeby Türk Kültür Derne?i kendi aralar?nda toplayamazsa, ?sveç’teki Türklerin en fazla üyesi oldu?u ve en eski tarihe sahip olan Rinkeby Türk Kültür Derne?i kapanma riski ile kar?? kar??ya bulunuyor. ?sveç Türk ??çi Dernekleri Federasyonu Ba?kan? Hasan Dölek’in eskiden ba?kan? oldu?u ve son yönetimde yönetim kurulu üyesi oldu?u Rinkeby Türk Kültür Derne?i gitti?i ola?anüstü kongrede Tolga Çi?el ba?kanl???ndaki yönetim kurulu da oybirli?i ile kongrede akland?. Ancak yeni ba?kan ve yönetim kurulu seçimlerine aday ç?kmay?nca kongre 1 ay sonra belirlenecek bir tarihe ertelendi.

Herkesten üye aidat? al?nacak

?T?DF ba?kan? Hasan Dölek’in divan ba?kanl???ndaki kongreye yo?un ilgi gösterildi. Tart??mal? geçen ve yeni ba?kan?n? seçemeyen Rinkeby Türk Kültür Derne?i kongresinde,dernek lokaline gelen genç, ya?l? herkesten üye aidat? al?nmas? benimsendi.

Hedef 400 ki?iden bin kron

Rinkeby Türk Kültür Derne?i lokalinin kira borcunun 400 bin kron oldu?u ve bu tutar?n ödenebilmesi için 400 üyeden bin kron toplanmas? parolas?yla bu krizden kurtulaca?? kongreden ortak bir karar olarak ç?kt?.

Rinkeby Türk Kültür Derne?i üyesi Halil ?brahim Küçükgöl,”Gerek derne?in çay oca??nda al?nacak kira geliri, gerekse al?nacak devlet yard?m? ile bu krizden rahatça ç?kabiliriz. Yeter ki 400 üyeden bin kron toplanabilsin.Sonras? kolay”dedi. Kongrede y?l sonuna kadar 400 bin kronu toplayacak 3 ki?iyi de yetki verildi. Yeni yönetim kurulu ve ba?kan aday?n?n ç?kmad??? kongrede Kadir Köylüo?lu, Ali Tümer ve Turgut Korkmaz, 400 bin kronu toplamas? için yetkili k?l?nd?lar. Bu arada dernek lokaline gelen ve 20 ya??n? doldurmu? herkesten ki?i ba??na 300 kron normal üye aidat? al?nmas? da kararla?t?r?ld?.

Hasan Dölek’ten destek mesaj?

?sveç Türk ??çi Dernekleri Federasyonu Ba?kan? Hasan Dölek, Rinkeby’nin her zaman dü?tü?ü bu tür s?k?nt?lardan bir ?ekilde kendisini kurtard???n? belirterek”Bu seferde bu krizden üyelerinin gücü ile kurtulmay? bilecektir. Daha önce bu krizlerden bu ?ekilde kurtulmas?n? bilmi?tir. Derne?in kapanmas? söz konusu olamaz. 1999 y?l?nda bugünden daha kötü durumda olan bu dernek bir ?ekilde kurtulmas?n? bilmi?tir. Gerekti?inden ?sveç’in en güçlü örgütü ?sveç Türk ??çi Dernekleri Federasyonu da bu deste?i sa?lar”dedi.
« Son Düzenleme: 03 Ekim 2009, 22:03:33 Gönderen: uzumbaba »

Çevrimdışı uzumbaba

• Sitelerimizi ziyaret ediniz
  • Yönetici
  • Tam Üye
  • Karma +0/-0
    • üzümbaba sitesi
Ynt: Krizdeki göcmenler
« Yanıtla #1 : 03 Ekim 2009, 22:12:37 »
Haber için te?ekkürler.
Ancak sizden ricam, e?er haber ya da yaz? sizin üretiminiz ise
sorun yok, ancak ba?ka yerden al?nt?ysa kaynak belirtmenizde
fayda var.

Te?ekkürler.

Bir de sizden ricam, yazd???n?z yaz?larda okuyucuya kolayl?k olsun ve de göze ho? görünmesi bak?m?ndan yay?nlamadan önce 'özümleme' yaparsan?z çok daha iyi olur. 

Bunu bir ele?tiri olarak olumsuzlu?a yormay?n, forumumuzdaki yaz?lar?n göze ho? gelmesi bak?m?ndan hepimizin faydas?na yorumlayal?m.

Yaz?lara devam...

Te?ekklürler

yusuf eryigit

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 06 Ekim 2009, 02:49:40 »
Bu haberleri gazeteci Tandogan Uysal,in buradaki sitelere yazdigi yazilardan alinti yaptim.
Bu yazilari haber olsun diye alintilamadim,Rinkeby derneginin icine düstügü durumu digeriyle kiyaslamak istedim.
Madem yeri geldi iki kelam etmekte yarar var.
Dernekler bir zamanlar devletten alabildigine yardim alir bunu nereye harcayacaklarini sasirirlardi.
Bundan dolayida Türkiyeden hem sarkici türkücü getirdiler,hemde konusmaci olarak bol miktarda imam.
Buralara azimsanmayacak paralar harcadilar.
Sonunda degirmenin suyu kuruyunca gemi karaya oturdu.
Ve büyük bir borc altina girdiler.
Simdi bunun zorlugunu yasiyorlar.
Anlatmak istedigim haci hocalar bunlar sayesinde jakuzali bina sahibi oldular.
Türkiyeden adam getirirken demedilerki,yahu biz ne yapiyoruz bu adamlarda bir keramet olsa ülkeyi kurtarirlardi,alemin carik cürügünü biz niye bas taci ediyoruz demediler.
Önlerine gelen vaaz verdi bunlara ve parayi cebisleyen ipi kirdi.
Burada calisip cabalayip is ve meslek sahibi olmayi birakip yillarca vaaz dinlediler ve ancak buraya kadar gelebildiler.
Krizin vurmasiylada yerli perisan oldular.
Simdi dernekte elden gitmek üzere.
Daha önce yine yazmistim,Türk devleti elindeki fazlaligi yurt disina sürünce sikica bunlarin kuyruklarina yapisti.
Haci hoca ve anadil ögretmenleri vasitasiyla kuyrugu cektikce uzatti.
Ne dogru dürüst kendi dillerini konusabildiler,nede bulunduklari ülke dilini.
Sagir gibi yasadilar.
Gelen giden hükümetlerde yaradan sinek gibi beslenince durum böylesi bir hal aldi.
Simdi cirpinma dönemindeler.
Artik  konusmaci getirmek yerine kendileri oturup konusacaklar.
Bedelli askerligide konuyla ilgili olarak yazmistim.
Buda devletin yapistigi kuyrugu birakmayisinin hikayesiydi.

SevaL_24

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 06 Ekim 2009, 14:56:21 »
?sveç Türk ??çi Dernekleri Federasyonu'nun geçinmesine zaman?nda devlet'in de katk? da bulundu?unu belirtiyor yaz? dizisin de.

Merak ediyorum federasyon'a bu yard?m? yapan devlet hangisidir acaba ?

Türkiye Cumhuriyeti mi yoksa ?sveç mi ?

Hangi devlet ise yap?lan yard?m?n neden kesildi?i hakk?nda bilgi almam mümkünmüdür ?

Ayr?ca ?unu da ciddi mana da merak etmekteyim.Normal olarak resmiyette olan her dernek üye aidat'? ile orta da döner.Onun d???nda ki?ilerin özel olarak yapt?klar? ba???lar vard?r.Bunlar?n d???na e?er torpil varsa belediye ya da ilden al?nan yard?mlar? da bu ba???lar içine dahil edebiliriz. (Bunlar tabi her dernek için geçerli de?ildir.Çok az dernek vard?r Türkiye de bu fon'dan yararlanan çünkü; day?s? olan?n i? yapabilece?i bir sistemle çal??maktad?r.)

Ortada ki tüm mebla?'lara bak?l?rsa bir de üzerine derne?in geli?mi?li?i (üye say?s?,getirisi,faaliyetleri vb.)eklenirse bir hayli iyi bir bütçe ç?kmaktad?r ortaya.Bu bütçe'yi yöneten de dernek üzerinde ekonomik ba?lam da dengeyi kurmakla görevli kimselerdir.Dernek zamanla kötüye gitti?i zaman i? buralara gelmeden,dernek üyeleri aras?ndan hiç mi kimse ç?k?p bu nedir dememi? ? Ya da bütçenin hesab?n? sormam?? cidden merak ediyorum.Bir yere üye oluyorsunuz,üye aidat'? ad? alt?nda her ay düzenli para ödüyorsunuz sonra hepsinin zamanla yok oldu?unu ö?reniyorsunuz.Üstelik bir aç?klamas? dahi olmadan.Hadi bunlar? geçelim diyelim üye aidatlar? zaman?nda üyeler taraf?ndan ödenmedi bu s?k?nt? yaratt?.O halde bu tür büyük bir derne?in bulmas? gereken ba?ka ?eyler mutlaka olmal?yd?.Dernekler bir?eyler üretmekle sorumlu kurumlard?r.Onlar?n i?i budur ve yapmak zorundad?rlar.Yap?lan konserlerden dahi sanatç? ücretleri vs. ödendikten sonra pay ç?karabilen kurumlard?r.Bunlar bir derne?in dayan??mas? için önemli ?eylerdir.Bunlar?n eksik oldu?u bir derne?in bunca zaman ayakta durmas? ?a??rt?c? geliyor bana.Bu saat'ten sonra düzeltebilmekte dernek ba??ndakilerin i?levlerine ve zekalar?na ba?l?.Bir?eyler üretemez iseler isim olarakta yok olmalar? maalesef çok yak?n görünüyor.

Öyle ki ba?kanl?k için bile aday olmak isteyen ç?kmam??.Bu da demektir ki dernek inand?r?c?l???n?,sempatizanl???n? çok önceler de yitirmi?.Umutlar?n olmad??? bir yerde düzeltme yapmak çok zordur.
« Son Düzenleme: 06 Ekim 2009, 15:14:14 Gönderen: SevaL »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2023, SimplePortal